Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong Cuma günü yaptığı açıklamada, Singapur’daki mevcut gelir vergisi kurallarının, NFT’ler için de uygulanacağını söyledi. Vergi uygulaması NFT’nin doğasına ve kullanımına bağlı olacak.
The Business Times’ın bildirdiğine göre, Singapur’da NFT işlemlerine ve ticaretine gelir kaynağı olarak bağımlı olan kişiler kesintilere tabi olacak. Ancak, ülkenin böyle bir rejimi olmadığı göz önüne alındığında, NFT’lerden elde edilen sermaye kazançları vergilendirilmeyecek. Dünyadaki en fazla kripto para yatırımcısına sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, kripto paralar ve NFT ticaretinde hem gelir vergisi hem de sermaye kazancı vergisi alıyor.
Singapur, Asya’daki en düşük gelir vergisi oranlarına sahip ülke olarak biliniyor ve vergiler yüksek gelirliler için maksimum %22 olacak şekilde uygulanmakta. Endonezya’nın maksimum vergi oranı %45, Filipinler’de ise bu oran %35’tir.
Ada devletinin 2022 bütçesi, yüksek gelirliler için vergileri artırmayı amaçlarken, sermaye kazançları vergisinin olmaması ülkeyi birçok zengin için bir cennet haline getiriyor.
Ada devleti ayrıca dünyadaki kripto para birimleri için en uygun yasalardan bazılarına sahip ve bu da onu kripto para girişimleri için bir yuva haline getiriyor. Dijital para birimleri yasal ödeme aracı olarak kabul edilmiyor ancak düzenlenmiş ticarette kullanılmasına izin veriliyor. Singapur Para Otoritesi de kripto para yatırımcılarını korumak için katı yasalara sahip.
Çin’in geçen yılki kripto para baskısı, ülkenin borsalarının ve şirketlerinin büyük bir kısmını Singapur’a itmişti. Bir zamanlar Çin’in en büyük kripto borsası olan Huobi, baskıdan sonra Singapur’u bölge merkezi olarak seçti. Daha çok kurumun ve girişimcinin Singapur’a gelmesi aynı zamanda ülkede kripto paraların benimsenme hızının da artmasına neden oldu. Statista tarafından sağlanan verilere göre ülke nüfusunun %15.8’i kripto para yatırımına sahip.