Çinli internet devleri Tencent ve Alibaba, ülkedeki herhangi bir düzenleyici baskıyı önlemek için önleyici tedbirlerin bir parçası olarak NFT piyasasındaki belirli kuralları sıkılaştırdı. NFT’ler, hali hazırda Çin’in kripto para karşıtı duruşunda gri alanı temsil ediyor.
NFT’ler Çin yasalarına göre dijital koleksiyon olarak kabul edilirken dağıtılması ve toplanması teknik olarak hala yasaldır. Bununla birlikte, Çin’in 2021’de kripto para birimleri üzerindeki kapsamlı baskısının bir parçası olarak üçüncü taraflar arasındaki ticaretleri yasaklanmış durumda.
Çin’in en büyük iki teknoloji şirketi Tencent ve Alibaba, kısa süre önce platformları için hizmet şartlarını güncelledi. Alibaba’nın platformu Jingtan, toplu koleksiyon satın almak için botları veya diğer özel yazılımları kullanan kullanıcıları rapor edeceğini söyledi. The South China Morning Post’un bildirdiğine göre, platform ayrıca, platform dışında işlem düzenlediğini tespit eden herhangi bir kullanıcıya da polise bildireceği konusunda kullanıcılarını uyardı.
Tencent’in bazı dijital koleksiyon ürünleri satan kullanıcıları içeren popüler sosyal mesajlaşma uygulaması WeChat, platformlarında NFT’leri tanıtan tüm programları yasakladı.
NFT’lerin dijital koleksiyon ürünleri olarak popülaritesi, geçen yıl ülkedeki kripto paralar ile ilgili ürünlere yönelik bir baskıdan kaçınmalarına yardımcı oldu. Ancak token’ların bir blockchain’de yaratıldığı göz önüne alındığında, Çin’de dijital koleksiyonların durumunun belirsiz olmasına yol açıyor.
Vatandaşların NFT satın almak için gerçek adlarıyla kaydolmaları gerekir ve diğer NFT pazar yerlerinin çoğunda kripto para kullanımına kıyasla bunu yalnızca yuan yoluyla yapabilirler. Ülkede dijital koleksiyon ürünlerinin piyasa dışı ticareti de yasaklanmıştır. Spekülatif ticarete yönelik inceleme ve piyasa balonlarının yaratılması, Çin’in ülkedeki kripto paraları yasaklaması için en büyük nedenler arasında yer alıyor.