Kripto para piyasasında Bitcoin ve altcoin’lerde yaşanacak boğa sezonunun ne zaman kadar süreceği merak konusu. Henüz bir boğa sezonu tam anlamıyla yaşamadık. Açıkçası yaşanacak mı onu da bilmiyoruz ama Bernstein analistlerine bakılırsa bir boğa sezonu yaşanacak. Üstelik bunun için bir tarih bile verdiler. Detaylara bakalım.
Bitcoin ve Altcoin’lerde 2027 Yılına Kadar Ralli Uzayacak
Theblock‘un 19 Ağustos 2025 tarihli haberine göre Bernstein analistleri bugün farklı bir yaklaşım sergilediler. Onlara göre fiyatlarda son günlerdeki düşüşe rağmen boğa koşusunun 2027’ye kadar uzayacak. Buradaki gerekçe ise ABD’de siyaset desteği. Ayrıca bir de kurumsal destek var.

Bernstein analistleri bir de Bitcoin için 12 aylık hedefi verdi. Onlara göre BTC önümüzdeki 12 ayda 150 bin ile 200 bin dolar aralığında olacak. Ayrıca sonrada sahne Ethereum, Solana ve DeFi tabanlı kripto para birimlerinde olacak.
ABD Politikası ve Kurumsal Talep Ralliyi Uzatıyor
Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Mahika Sapra döngüde tepe noktası çin 2027 yılına işaret ettiler. Analistlere göre Trump yönetiminin hamleleri kripto paraları destekleyecek. Bu yüzden analistlere göre döngünün değişmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. Hatta analistler bu durumu normal bile karşılıyor.
Analistlere göre rallinin yansıması sadece Bitcoin’de olmayacak. Diğer kripto para birimleri de bu ralliden istifade edecekler. Hatta analistler kripto para şirketlerinin dahi bu ralliden avantaj sağlayacaklarını düşünüyorlar.
Bernstein özellikle Robinhood (HOOD) hedef fiyatını 105 dolardan 160 dolara çıkarmış durumda. Diğer taraftan Coinbase (COIN) için de hedefini 510 dolar olarak belirledi. Stablecoin ihraççısı Circle (CRCL) için 230 dolarlık hedef korunmuş vaziyette. Bakalım Bernstein’in dediği gibi bir boğa durumu 2027 yılına kadar sürecek mi?


