Real Vision CEO’su Raoul Pal, Parallax Digital CEO’su Robert Breedlove’a verdiği röportajda, para birimlerinin değer kaybetmesine normalde altının bir cevap verdiğini ancak artık yeni nesil yatırımcılar için sürecin bu şekilde işlemediğini iddia etti.
Pal, “Normalde geleneksel cevap altındı. Harika olmadı. Sadece oldu. İşini yaptı ve sorun şu ki Y kuşağı için zenginlik üretemiyor. Eğer altın servetinizi koruyorsa bunda savunacak hiçbir şey yok. Dolayısıyla, servet yaratmak inanılmaz derecede zorlaşıyor. Bu noktada ise Bitcoin 99.582,00 $ öne çıkıyor ve bu denklemi değiştiriyor.” diyerek Y kuşağının servet yaratmak amacıyla lider kripto para birimine yöneldiğini belirtiyor.
Real Vision CEO’su, yatırımcıların yavaş yavaş kripto paranın değerli olduğunu görmeye başlayacağını ve bu yeni varlık sınıfına geçiş yapacağını belirtiyor:
İnsanların bunu görmesi uzun zaman alacak, alıyor. Bu benimseme biraz zaman alıyor, ancak insanlar burada, küresel kıtlığın her yerde bulunan teknolojik bir yapı olduğunun farkındalar. Bu nedenle, hepimiz bunun bir değeri olduğunu algılarsak o zaman öyle olacaktır. Böylece göç başlayacak ve ben bunu gözlerimizin önünde inşa edilen bu paralel finansal sisteme bir göç olarak düşünüyorum.
Pal, aynı şeyin merkeziyetsiz finansta (DeFi) olduğunu da ekliyor ve pek çoğunun konsept olarak tam anlaşılamasına rağmen sektörün büyüdüğüne dikkat çekiyor:
DeFi’nin yükselişi olan diğer büyük şeydi. İnsanlar bunun ne anlama geldiğini henüz anlamadı, ancak bu devasa çünkü temelde insanlar artık finansal aracılara güvenmiyor.
Öte yandan Pal, insanların finansal aracılara olan güvensizliğinin kurumların suçu olmadığını ise “Birini suçlamak istiyorlar, bu yüzden bankaları suçluyorlar. Bankaların suçu değildi. Sadece mantıklı olanı yaptılar.” şeklinde ifade ediyor.
Haziran ayında yayınlanan CNBC Milyoner Anketi’nin sonucu, yatırım yapılabilir varlıklarda en az 1 milyon doları olan Y kuşağının neredeyse yarısının servetlerinin en az dörtte birini kripto paralara yatırdığını ortaya koyuyordu. Buna karşılık, yaşlı milyonerlerin yalnızca yüzde 10’u servetlerinin onda birinden fazlasını kripto paralarda tutuyor.