Kripto Para Piyasasında AAVE Heyecanı! Rezerv Düşüşü Fiyata Nasıl Yansır?

Aave (AAVE) %6’lık düşüş sonrası toparlanma sinyalleri veriyor ve 165 dolar hedefine ilerliyor. Teknik göstergeler ve borsalardaki rezerv düşüşü AAVE’yi desteklerken DeFi alanındaki aktivite artışı da fiyatı olumlu etkileyebilir. Yatırımcılar için direnç seviyelerine dikkat etmek önemli.

Aave (AAVE) %6'lık düşüş sonrası toparlanma sinyalleri veriyor ve 165

Son dönemde kripto para piyasalarında ilgi odağı olan Aave (AAVE) %6’lık düşüşün ardından toparlanma sinyalleri vermeye başladı. 147 dolardan işlem gören kripto para 157 dolarlık 0.236 Fibonacci seviyesini zorlayacak. Eğer bu direnç aşılabilirse sıradaki hedef 165 dolar olacak.

Teknik Göstergeler Umut Vaat Ediyor

Teknik analiz göstergeleri AAVE için umut vaat eden bir tablo çiziyor. Awesome Oscillator (AO) nihayet yeşil renge döndü. Buna göre düşüş trendinin yavaşladığına işaret ediyor. Her ne kadar AO halen negatif bölgede olsa da bu durum ayıların hakimiyetini tam anlamıyla kaybetmediğini gösteriyor. Ancak bir trend dönüşümünün yakın olabileceğini düşündürüyor. Bir diğer önemli gösterge olan Chaikin Money Flow (CMF) da alış baskısının arttığını işaret ediyor. Dolayısıyla yükseliş potansiyelinin güçlendiğini gösteriyor. Tüm bu sinyaller piyasanın bir yükselişe hazırlandığını hissettiriyor.

aave

Eğer AAVE bu yükseliş ivmesini sürdürürse 157 dolarlık Fibonacci direncini kıracak. Böylece 165 dolara kadar gelecek. Teknik sinyallerin yanı sıra zincir üstü veriler de AAVE’nin yükselişini destekliyor. Yatırımcılar için bu veriler güven sağlayıcı bir etken olmanın yanı sıra kazanç fırsatları da sunuyor.

Borsalardaki AAVE Rezervleri Düşüşte

Zincir üstü verilere bakıldığında AAVE’nin borsalardaki rezervlerinde azalma olduğunu görüyoruz. Bu satış baskısının düştüğünü ve piyasadaki kripto para arzının daraldığını gösteriyor. CryptoQuant’ın verilerine göre Ekim ortasından itibaren altcoin rezervleri azaldı. Ayrıca fiyat da hafif dalgalanmalara rağmen toparlanma sinyalleri vermekte.

Borsalardaki rezervlerin düşmesi altcoin’in fiyatını destekleyecek. Talebin artması ve arzın kısıtlı kalması durumunda AAVE’nin fiyatında ciddi bir sıçrama olacak. Yatırımcılar bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak stratejilerini gözden geçirmeli.

DeFi Aktivitesi ve Toplam Kilitli Değerdeki Artış

AAVE merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında ikinci en büyük protokol olarak göze çarpıyor. DeFiLlama verilerine göre toplam kilitli değeri(TVL) 13.05 milyar dolara ulaşmış durumda. Ayın başından bu yana TVL 500 milyon dolarlık artış gösterdi. Buna göre bu durum DeFi alanındaki canlanmanın da bir göstergesi. DeFi aktivitelerindeki bu artışın genellikle fiyat artışlarını tetiklediği malum. Buna göre AAVE de bu alandaki işlemlerde ana token olarak önemli bir rol üstleniyor.

Bunun yanı sıra AAVE sahiplerinin piyasaya etkisi de dikkate değer. IntoTheBlock verilerine göre altcoin sahiplerinin yüzde 57’si şu an karlı konumda bulunuyor. Özellikle 155 dolar seviyesinden alım yapan yaklaşık 18 bin adres kar realizasyonuna gitmesi halinde bu seviyede kısa vadeli bir direnç oluşturacak.