Güney Kore’nin önde gelen borsası Upbit Solana tabanlı Meteora (MET) için yeni işlem desteğini 18 Kasım 2025 tarihinde web sayfasından duyurdu. MET2, KRW, BTC ve USDT işlem paritelerinde 18 Kasım 22.00 itibarıyla listelenecek. Yatırma/çekme işlemleri, duyurunun yayımlanmasından en geç iki saat içinde aktif olacak. Sembol daha önce işlemden kaldırılan Metronome (MET) ile karışıklığı önlemek amacıyla MET2 olarak belirtildi.
Açılış Kuralları Açıklandı
Upbit, açılış güvenliği için kısa süreli kısıtlamalar uygulayacağını belirttii. İlk 5 dakikada alım emri kabul edilmeyecek. Aynı pencerede, önceki gün kapanışına göre %10’un altındaki satış emirleri de engellenecek.
İlk 2 saat boyunca yalnızca limit emir verilebileceği kaydedildi. Piyasa ve diğer gelişmiş emir türlerinin devre dışı kalacağı vurgulandı.
Upbit başka ağlardan yapılan transferlerin işlenmeyeceği ve iade sürecinin uzun sürebileceğini kaydetti. Upbit, Travel Rule/Seyahat kuralı gereği destekli VASP listesinde olmayan borsalardan gelen yatırımların yansıtılmayabileceğini de kaydetti.
Meteora Nedir?
Meteora, Solana ekosisteminde parasal akış altyapısı geliştiren bir proje. Proje; DLMM (Dynamic Liquidity Market Maker) ve DAMM (Dynamic Automated Market Maker) mekanizmalarıyla parasal akış sağlama ve dağıtımını optimize etmeyi amaçlıyor.
DBC (Dynamic Bonding Curve) temelli token lansman modeli ve bu altyapılara bağlı DeFi hizmetleri de yine Meteora aracılığıyla sunuluyor. MET erken likidite sağlayıcılarına ödül token’ı olarak da dağıtılıyor. Gelecekte staking ve yönetim işlevleri için de kullanılabileceği kaydedildi. Meteora listeleme haberinin ardından 0,50 dolara kadar yükseldi.

