1 milyar dolardan fazla varlık yöneten Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead, Bloomberg’e konuştu ve Bitcoin denklemin sadece bir parçası olduğu için şirketinin yatırım fırsatları için kripto para piyasasını daha geniş açıdan değerlendirdiğini söyledi.
Bunu düşünmenin gerçekten önemli bir yolu, eğer sadece Bitcoin alıyorsanız bu 90’larda sadece Yahoo hissesi almak gibi. 90’larda yatırım yapmak için gerçekten önemli 30 şirket daha vardı ve aynısı burada da var. Yatırım yapılabilecek birçok farklı ürün var. Ve bu yıl iyi bir örnek olabilir, Bitcoin yüzde 34 arttı. Likit token ticareti yapan hedge fonumuz yüzde 240 arttı. Yani Bitcoin olmayan şeylere yatırım yapmak için yüzde 180 alfa puanı var.
Şirketin Bitcoin Dışında Yatırım Yaptığı Kripto Paralar
Pantera’nın Bitcoin dışında yatırım yaptığı kripto paralara gelince, Morehead ikinci en büyük kripto para yatırımlarına Ethereum’a (ETH) ve Polkadot’a (DOT) yaptıklarını söylüyor.
Açıkçası, Ethereum en büyük ikinci yatırımımız. Bu çok önemli. Programlanabilir paraya izin veriyor. Akıllı sözleşmeler yapabilirsiniz, üzerinde gerçekten ilginç her türlü şey var. Sonra, Mike’ın dediği gibi, Ethereum’un daha yeni versiyonları var. Ethereum’un daha yeni bir versiyonu olan Polkadot’ta büyük yatırımlarımız arasında.
Morehead, Pantera’nın Ethereum Blockchain’de merkeziyetsiz müzik akışı platformu olan Audius (AUDIO) gibi Blockchain’lerin üzerine inşa edilmiş protokollere de yatırım yapıyor. Pantera CEO’su Audius’u Blockchain’lerin mevcut iş modellerini nasıl yeniden tanımladığını açıklamak için örnek olarak gösteriyor.
Blockchain’in getirdiği yıkımı göstermenin harika bir yolu. Spotify veya Soundcloud gibi bu çok pahalı aracıları ortadan kaldırmak ve tüketicilerin içerik üreticileriyle doğrudan etkileşim kurmasına izin vermek ve her iki taraf da çok daha iyi bir deneyim elde ediyor.