Telegram’ın kullanıcı sayısındaki artış 2024 yılında zirveye çıkmış olsa da platformun kurucusu Pavel Durov 2023 yılında günlük 2,5 milyon yeni hesap kaydedildiğini bildirmişti. Ancak her yeni hesabın aktif aylık kullanıcıya (MoU) dönüşmediğini unutmamak gerek. Telegram’ın büyümesini tam anlamıyla değerlendirmek zor olsa da, çeşitli kilometre taşlarının tam olarak ne zaman gerçekleştiği belirsiz.
2022 Yılında 700 Milyona Ulaşılmıştı
Durov 31 Aralık 2022’de kişisel kanalında aktif aylık kullanıcı sayısının 700 milyona ulaştığını duyurmuştu. Benzer şekilde, Haziran 2020’deki bir gönderisinde, Telegram’ın Rusya’da yasaklanmasına rağmen Mayıs 2020 itibarıyla 400 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını belirtmişti.
Telegram, özellikle ‘Global Güney’ olarak adlandırılan ülkelerde büyük bir popülariteye sahip. Statista’nın verilerine göre, Hindistan’da ankete katılanların %45’i, Brezilya’da %38’i, Meksika’da %34’ü ve Güney Afrika’da %32’si Telegram’ı düzenli olarak kullanıyor.
Avrupa’da Kullanım Daha Düşük
Batı ülkelerinde bu oranlar oldukça düşük. İtalya %29 ile başı çekerken, Almanya’da %16, Birleşik Krallık’ta %10, Amerika Birleşik Devletleri’nde %9 ve Japonya’da ise sadece %1 olarak karşımıza çıktı.
İstatistikler şaşırtıcı gibi görünse de Pavel Durov’un bir Rus girişimci olması ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşaması, Telegram’ın özellikle eski Sovyetler Birliği’yle güçlü bağları olan veya BRICS ittifakıyla modern Rusya’ya yakın olan ülkelerde popüler olmasının nedenini açıklıyor.
Risk Uyarısı: Kripto paralar yüksek riskli yatırım araçlarıdır ve tüm paranızı kaybetmenize neden olabilir. Bu makalede yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir yatırım kararını desteklemek amacıyla sunulmamaktadır. Yatırım yapmadan önce detaylı araştırma yapmanızı ve profesyonel danışmanlık almanızı öneririz. Kriptofoni, okurlarınının yaptıkları kripto para yatırımlarından doğabilecek herhangi bir zarardan sorumlu değildir.