OM token’ında hafta sonu yaşanan yüzde 90’lık sert çöküşün ardından Mantra CEO’su John Patrick Mullin’den şaşırtıcı bir açıklama geldi. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Mullin kendisine tahsis edilen tüm “Team and Core Contributor” token’larını yakma sözü verdi. Bu karar yatırımcı güvenini yeniden kazanmak amacıyla alındı ve toplulukta yankı uyandırdı.
OM’de Tarihi Düşüş: 6 Dolardan 0,40’a Sert Gerileme
Mantra’nın OM token’ı pazar gecesi sadece bir saat içinde 6 dolardan 0,40 doların altına düşerek şok etkisi yarattı. Verilere göre cuma günü 6,46 milyar dolarlık piyasa değeriyle Litecoin ve Polkadot gibi köklü projelerin önüne geçen OM şu anda 740 milyon dolar piyasa değerine gerileyerek ilk 100 listesinde gerilere düştü.
Proje ekibi yaşanan çöküşün “sorumsuz likidasyonlar” nedeniyle gerçekleştiğini savunurken Mullin çöküşün büyük bir merkezi borsada gerçekleştiğini ve Mantra ekibinin ne satış yaptığını ne de kaldıraçlı pozisyonlara sahip olduğunu ifade etti. CEO ayrıca kendilerine ait hiçbir OM token’ının satışa konu olmadığını belirtti.
CEO Tokenlarını Yakacak, Yeni Yakım Programı Yolda
Mullin, kendi payına düşen 2027 yılında hak edilecek olan takım token’larının tamamını yakacağını duyurarak şu ifadeleri kullandı:
“Tüm takım token’larımı yakacağım. Bu projeyi yeniden ayağa kaldırdığımızda topluluk karar versin. Hak ettim mi, geri alabilir miyim?”
Ayrıca, OM arzının diğer bölümleri için de geniş çaplı bir yakım programı hazırlığında olduklarını belirtti. Mullin, bu planın detaylarının henüz netleşmediğini ancak “mümkün olduğunca büyük bir yakım” gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Diğer ekip üyelerinin de yakım planına destek verdiği bildirildi.
OTC Satışlar ve Buyback Tartışmaları Alevlendi
OM fiyatındaki yükselişin yapay olduğu yönündeki iddialar da yeniden gündeme geldi. Ünlü kripto araştırmacısı Coffeezilla’nın yayınında konuşan Mullin Mantra’nın 20–30 milyon dolar değerinde OM token’ını tezgâh üstü (OTC) yolla sattığını kabul etti. Bu fonların bir kısmının (5–10 milyon dolar) market maker’lar aracılığıyla geri alım (buyback) için kullanıldığı da ortaya çıktı.
Coffeezilla bu işlemleri fiyat manipülasyonu olarak tanımlarken Mullin bunu düşük likidite ortamlarında sağlıklı piyasa yapısı oluşturmak için yaptıklarını savundu.