DYDX fiyatı dYdX’in yeni geri alım programını duyurmasının ardından yaklaşık yüzde 9 arttı. Merkeziyetsiz türev borsası protokol ücretlerinin %25’ini piyasadan DYDX geri almak için kullanacak. Hamle tokenin platform bağlamındaki faydasını artırmanın ve ağdaki güvenliği güçlendirmenin bir yolu olarak görülüyor.
dYdX Ücretlerin %25’ini Geri Alım Girişimine Ayırıyor
24 Mart’ta dYdX aylık protokol ücretlerinin %25’ini DYDX tokenleri satın almak için kullanacağını açıkladı. Hamle platformda bir geri alım kampanyası başlatılması açısından bir ilk. Bir dYdX sözcüsü tokenlerin uzun süre tutulmasının ana nedeninin diğer kuruluşların tokenler üzerinde kontrol sahibi olmasını engellemek olduğunu söyledi.
Daha önce dYdX protokolündeki tüm gelirler stake edenler ve likidite sağlayıcıları dahil olmak üzere ekosistemin aktif katılımcılarıyla paylaşılıyordu. Yeni sistemde %25 geri alım programına yönlendirilecek. Bir diğer %25 platformun MegaVault programı için %10 hazineye %40 ise stake ödüllerine gidecek.
Duyurunun önemli konularından biri artan geri alım payının potansiyeliydi. Topluluk üyeleri ayrıca gelecekte geri alım tahsisatını net protokol gelirinin %100’üne çıkarma olasılığını da değerlendiriyor. Böyle bir hamle DYDX token arzını daha da azaltacaktır.
DYDX Fiyatının Teknik Analizi
Geri alım programı haberlerinin ardından DYDX fiyatı %10’un üzerinde artarak yaklaşık 0,731 dolara ulaştı. Tokenin değeri son iki haftada %21’in üzerinde artarak olumlu piyasa duyarlılığını yansıttı. Geri alım programı tokenin değerini güçlendirmenin yanı sıra geçen yıl %78’den fazla düşen DYDX fiyatlarındaki son düşüş trendini ele almanın bir yolu olarak görülüyor.
DYDX/USD grafiği fiyatın yükselen bir üçgen formasyonunda olduğunu gösteriyor.Bu durum daha yüksek dip seviyeleriyle konsolidasyon ve 0,72 dolar seviyesinde yatay bir direnç olduğunu gösteriyor. Bu formasyon fiyat şu anda üçgenin üst direnç trend çizgisini test ettiği için bir kırılma potansiyeline işaret ediyor. Bu direncin üzerinde bir kırılma DYDX fiyatında güçlü bir yukarı yönlü harekete işaret edebilir.
Chaikin Para Akışı (CMF) göstergesi şu anda 0,10 değeriyle yükseliş trendini destekliyor ve varlığa hafif bir sermaye akışına işaret ediyor. Bununla birlikte Göreceli Güç Endeksi (RSI) 67’de bulunuyor ve aşırı alım koşullarına yaklaşıyor.Rakam mevcut yükseliş momentumunun yakında dirençle karşılaşabileceği anlamına gelebilir.
dYdX Platformunun Finansalları ve Planları
Hamle dYdX platformu özelliklerini daha da geliştirirken geldi. Ancak protokol ücretlerini uygulama ve geri alımlar için belirli bir miktar ayırma konusunu tartışma kararı iyi bir hamle. Geçen yıl 2024’te ticaret platformu 270 milyar doların üzerindeki işlem hacminden 46 milyon dolar net gelir elde etti.
Platform hizmetleri iyileştirme ve yeni IBC Eureka tarafından desteklenen Spot İşlem ve Çoklu Varlık Marjını içeren sonraki adımları ekleme planlarıyla daha da genişleme için hala geliştirme aşamasında. Tüm bu önlemlerin yatırımcılara yeni fırsatlar açması ve uzun vadeli büyümeyi sağlamasına yardımcı olması beklentiler dahilinde.
Geri alım programının yanı sıra dYdX token ekonomisinde başka değişiklikler de yapıldı. DYDX token emisyon oranı düşürüldü ve Haziran 2025’e kadar %50’lik bir kesinti daha yapılması bekleniyor. Ethereum’dan dYdX Layer-1’e geçiş devam ediyor ve çoğu token artık yeni zincire aktarıldı. Eş zamanlı olarak köprülenmemiş Ethereum tabanlı tokenlerin Haziran 2025’e kadar dolaşımdan kaldırılması için bir teklif tartışılıyor.