Kripto para dünyasında Binance deyince benim aklıma çoğu zaman listeleme veya delist gelişmeleri geliyor. Hemen her gün borsanın web sayfasına bakar ve önemli gelişmelerin olup olmadığını bir araştırırım. Bugün de iki önemli gelişme çıktı karşıma. İlk gelişme Unibase (UB) isimli altcoin ile ilgili.
Binance UB İsimli Altcoin İçin Duyurdu
Öncelikle Binance Unibase (UB) için kritik bir duyuru yaptı. Borsa, Binance Alpha ve Binance Futures’ta Unibase (UB) için işlemleri sunan ve açan ilk platform olduğunu vurguladı. Alpha ve vadeli işlemlerde altcoin UB listeleniyor.
Listeleme saati olarak Binance 12 Eylül 2025 saat 11:00’ı işaret etti. Ayrıca Unibase (UB) Binance vadeli işlemlerde 12 Eylül 2025 saat 11:30 itibariyle de işleme açılacak. Kaldıraç oranının 50x olacağı vurgulandı.
BSW Delist Edilecek
Listelemenin yanında bir de delist haberimiz var. Binance tarafından yapılan açıklamada BSW isimli altcoin için vadeli işlemlerden delist edileceği ifade edildi. Buna göre 15 Eylül 2025 tarihinde saat 12:00’da işlemler sonlandırılacak. Bu tarih ve saate kadar işlemlerin sonlandırılmasını Binance istedi.
Borsa ayrıca bir de hesaplarını kapatmayanların hesaplarının otomatik olarak kapatılacağını da vurguladı. Hesap kapatma işlemi tamamlandıktan sonra sözleşme listeden kaldırılacak.
Binance’in duyuruları elbette yatırımcıları hem olum hem olumsuz etkiyen bir özelliğe sahip. Listelemeler yatırımcılar için olumlu karşılanırken delist konusunda büyük bir olumsuzluk yaşanıyor. Çünkü kripto para birimi delist edildiyse fiyat sert düşüyor.

